Juan López de Uralde: "En l'àmbit local s'han de buscar solucions per a la gestió dels residus"

Dimecres 13 Febrer 2013

El secretari general d'Equo valora les millores que suposaria la implantació d'un Sistema de Retorn per als ens municipals i subratlla el considerable jaciment d'ocupació que comporta el SDDR.



Cada vegada més, els ens municipals i autonòmics tenen molt complicat assumir els costos de la gestió de residus oferint uns resultats satisfactoris. Són el costat més feble en la cadena de la gestió dels residus i per això sonen amb força alternatives per optar per sistemes molt més eficaços i justos. L'últim exemple ha estat el del parlament de Canàries, que la setmana passada va votar per unanimitat un full de ruta per implantar un Sistema de Retorn per als envasos de begudes. I és que, amb la redacció de la nova Llei 11/2012 de mesures urgents en matèria de medi ambient, ara qualsevol comunitat autònoma que consideri que el model actual de recollida en contenidors no és el més eficient, pot decidir la implantació paral·lela d'un Sistema de Retorn d'envasos.

En aquest sentit, el líder i secretari general d'Equo, Juan López de Uralde, ha valorat en una entrevista la necessitat de oponosar-se a les solucions proposades per les grans indústries per part de les administracions. "En l'àmbit local és on es gestionen els problemes i aquí està el debat. Han d'apostar per sistemes més imaginatius i que crein ocupació", ha declarat.

L'exdirector de Greenpece ha insistit en la importància d'explotar els jaciments d'ocupació que ofereix l'economia verda i, en aquest cas, el Sistema de Retorn, que de ser implantat a nivell estatal, generaria 14.000 llocs de treball.

López de Uralde considera que el Sistema de Retorn és una gran oportunitat que ha de ser aprofitada, ja no només perquè elimina una gran quantitat del flux final de residus que s'han de tractar, sinó perquè genera una consciència ambiental en el ciutadà. "Quan tornes un envàs estàs assimilant que hi ha una raó per la qual has de fer i no seguir tirant com has fet fins ara", ha detallat.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: