Letònia tindrà un Sistema de Retorn d'envasos de begudes a partir de 2015

Dijous 25 Abril 2013

Al país bàltic s'aplicarà un dipòsit a ampolles de plàstic, de vidre i llaunes de begudes, ja siguin envasos reutilitzables o d'un sol ús, a partir del 1 de gener de 2015.

El 23 d'abril va ser un dia històric a Letònia. El ministre de Medi Ambient conjuntament amb el Consell de Ministres del país bàltic va fer pública la resolució per la qual aprovava la petició del mateix Ministeri de Medi Ambient i dels governs regionals per introduir un Sistema de Retorn que afecti els envasos de begudes com ampolles de plàstic PET, ampolles de vidre i llaunes, ja siguin reutilitzables o d'un sol ús, a partir del 1 de gener de 2015 i d'aquí en endavant.

Abans de prendre la decisió, el ministre de Medi Ambient, Edmund Sprūdžs, al costat de representants de les companyies envasadores i de distribució, va signar un acord de cooperació per a la implantació del sistema, una mena de full de ruta coordinat en què l'estat i els diferents actors de la indústria van acordar com s'implementarà el sistema.

Letònia se suma així a la llista de més de 40 regions del món en què funciona el Sistema de Retorn amb grans beneficis, tant ambientals com econòmics, i amb taxes de recuperació que arriben fins al 98.5%, com en el cas d'Alemanya.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: