El Territori del Nord d'Austràlia ratifica el seu Sistema de Retorn

Dijous 25 Abril 2013

Malgrat l'oposició legal de les multinacionals de begudes, el govern de la regió australiana, reforçat amb el suport de la resta d'estats i de la primera ministra del país, confirma la continuïtat del seu Sistema de Retorn.


El passat mes de març, arran d'una denúncia de Coca-Cola, un tribunal australià obligava a desmantellar el Sistema de Retorn instal·lat al Territori del Nord des d'inicis de 2012. El problema era un tema de competències legals entre els estats australians però, tan sols un mes més tard, després del compromís del govern local amb el sistema, el suport de la resta de regions d'Austràlia i les campanyes ciutadanes a tot el país favorables a la continuïtat del mateix i en contra de la doble moral de Coca-Cola, el Sistema de Retorn al Territori del Nord té assegurada la seva continuïtat definitiva.

Peter Chandler, ministre de Medi Ambient del Territori del Nord, ha revelat que Julia Gillard, la primera ministra australiana, ha donat el seu suport formal al Sistema de Retorn amb la resta de presidents dels estats australians en el Consell de Governants del país oceànic. Aquest suport es tradueix en l'aprovació d'una exempció a la llei de venda de productes en altres estats, que en principi no obligava a complir amb les normatives específiques de cada regió a les companyies. Aquesta exempció farà que per tant qualsevol producte que es vengui en el Territori del Nord estigui subjecte a la normativa local, inclosa la del Sistema de Retorn d'envasos.

"El Sistema de Retorn continua i continuarà, tant si li agrada a les multinacionals de beguda com si no. Des de març i fins que no es formalitzi l'exempció el govern del Territori del Nord ha pagat el dipòsit dels envasos als ciutadans perquè el sistema es mantingui i ara insto a aquestes grans companyies a que s'integrin en el sistema i recompensin als ciutadans per gestionar els seus residus", ha assegurat Chandler.

En l'estat d'Austràlia del Sud, el Sistema de Retorn funciona des de 1977, i porta un any implementat en el Territori del Nord demostrant la seva eficiència amb l'augment en els percentatges de reciclatge i la fi de l'abandonament de residus d'envasos als espais públics.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: