"Les conclusions de Cadaqués Retorna només poden ser positives"

Dimarts 23 Juliol 2013

Joan Figueras, alcalde de Cadaqués, valora en una carta oberta després de la conclusió de la prova pilot del Sistema de Retorn d'envasos d'un sol ús el resultat i les aportacions per al municipi de la iniciativa.

Cadaqués, juliol de 2013

Benvolguts/Benvolgudes,

Un cop finalitzada la prova pilot del Sistema de Retorn d'envasos de begudes d'un sol ús, com a alcalde de Cadaqués, només puc tenir paraules d'agraïment a totes les persones i entitats que han permès que el nostre poble hagi estat mirall per a la resta del país i de l'estat gràcies a aquesta experiència de la qual només puc extreure conclusions positives.

Més enllà dels resultats quantitatius i del seu benefici mediambiental i social per a la nostra població, la primera valoració sobre la prova pilot del Sistema de Retorn és que ha servit perquè Cadaqués estigui molt més net. Els envasos, una part molt important dels residus que trobem a carreteres, papereres i racons del poble, han desaparegut. I una vegada el poble s'ha netejat, ha resultat molt més senzill mantenir-lo igual de net.

A més a més, aquest ha estat un projecte que ha transmès a la resta del país, mitjançant els mitjans de comunicació, una imatge molt positiva de Cadaqués com a població compromesa, pionera i eficaç. S'ha convertit en una campanya d'imatge per al poble que nosaltres mai haguéssim estat capaços de permetre'ns.

Per un altra banda, ha suposat la millor campanya de sensibilització i educació pels cadaquesencs i les cadaquesenques, especialment pels infants del municipi, els més actius a l'hora de retornar els envasos. Ells sobretot han rebut un missatge que no oblidaran i els fruits del qual suposaran un gran benefici per a Cadaqués en les properes dècades.

Ara bé, si hi ha un motiu pel qual em sento molt satisfet d'haver acollit aquesta prova pilot és perquè aquesta ha estat una iniciativa que no ha tingut cap esquerda i on tothom, tant la gent d'aquí com la de fora, ha anat a la una.

D'igual manera, no voldria finalitzar aquesta carta, sense agrair un cop més el compromís dels comerços col·laboradors, de l'Agència de Residus de Catalunya, de la Fundació per a la Prevenció de Residus, de Retorna i, de manera molt especial, del poble de Cadaqués que ens ha fet sentir orgullosos a tots durant els últims tres mesos.


Cordialment,

Joan Figueras i Pomés
Alcalde de Cadaqués

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: