El 64% dels residus abandonats geolocalitzats a #Desembruta són envasos

Divendres 15 Febrer 2013

La campanya #Desembruta presenta les primeres conclusions gràcies als punts negres de residus abandonats pujats pels ciutadans a través de les seves apps per Apple i Android.




La campanya Desembruta, impulsada per l'Associació Retorna i la Fundació per a la Prevenció de Residus, ha presentat un informe amb les dades recollides a través del primer mapa virtual de punts negres de residus abandonats durant els sis primers mesos de funcionament de la iniciativa.

D'aquesta anàlisi de resultats basat en els punts negres enviats pels propis usuaris de Desembasura.org, es dedueix que els envasos són el tipus de residu més abandonat en un 64%. La presència d'envasos, embalatges i bosses és del 70% en els entorns urbans i forestal i del 40% també en els entorns agrícoles. A molta distància, la resta de residus més abandonats, amb un percentatge del 7%, són la runa, que en pes es converteixen en la fracció més abandonada, ja que suposen un 30% del pes total dels residus geolocalitzats.

Dels punts negres enviats pels ciutadans al mapa de Desembasura, el 73% dels residus es localitzava en un entorn urbà, el 15% en un entorn forestal i el 11% en un entorn agrícola. Aquestes dades s'expliquen en part perquè la tecnologia mòbil està molt més estesa en grans nuclis urbans que a la resta de terriorio. Els ciutadans més actius en la campanya van ser els catalans, que van pujar el 33% de punts al mapa.

El valor estimat dels materials abandonats i pujats al mapa de Desembasura s'ha calculat en 9.188 euros i la gestió derivada del seu tractament, en no haver estat recuperats en origen, ascendiria a 38.416 euros. En total, són residus que pesen 853 tones i que tenen un volum de 1,858 m3.

Per seguir conscienciant sobre el problema del malbaratament de recursos i de la greus conseqüències ambientals, econòmiques i socials que suposen l'abandonament de recursos, la campanya de Desembasura segueix activa a través del seu web Desembasura.org i de les seves aplicacions mòbils tant per Apple com per Android. A més, l'exposició itinerant de Desembasura recorrerà diversos punts de la nostra geografia en els pròxims mesos.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: