11 mentides contra el Sistema de Retorn

Dimarts 11 Juny 2013

Greenpeace a Austràlia ha elaborat un document en què desarma els falsos mites amb els quals la indústria envasadora, liderada per Coca-Cola, intenta espantar als ciutadans per lluitar contra el Sistema de Retorn d'envasos.

El 82% dels australians demana estendre el Sistema de Retorn que ja funciona a Austràlia del Sud i al Territori del Nord a tot el país, però la indústria envasadora, liderada per Coca-Cola, intenta evitar-lo circular amb els seus poderosos altaveus falsos mites per espantar els ciutadans i vetar un sistema que els fa assumir totes les seves responsabilitat com a productors. La mateixa Coca-Cola ja va intentar sense èxit vetar el Sistema de Retorn per la via judicial fa alguns mesos i ara, amb una implantació a tot Austràlia cada cop més propera, tracta a la desesperada de fer circular tot tipus de rumors per espantar els consumidors.

És el mateix esquema que els envasadors espanyols, agrupats a través d'Ecoembes, estan aplicant al nostre país de manera grollera. Les línies d'actuació són:

-Intentar fer del Sistema de Retorn cosa molt complicat.
-Negar la gravetat del problema quan a Espanya s'aboquen, cremen o abandonen 28 milions d'envasos cada dia.
-Espantar al consumidor i al comerç amb una pujada de preus totalment falsa.
-Predicar unes bondats del tot inexistents sobre el sistema de contenidors actual.


Un article de Greenpeace a Austràlia explica amb detall quines són les 11 llegendes urbanes que Coca-Cola i els envasadors fan servir per embrutar el Sistema de Retorn a Austràlia, així que val la pena fer un cop d'ull i comprovar les similituds que existeixen amb el que està passant a Espanya.

Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: