Els membres de Retorna participen en el procés de revisió dels objectius europeus sobre la gestió dels residus

Dimarts 17 Setembre 2013

Les organitzacions que componen Retorna fan arribar a la Comissió Europea les seves propostes per assegurar una futura Directiva marc sobre residus basada en la filosofia de les polítiques de Residu Zero.

En el marc de la consulta sobre la revisió dels objectius europeus en matèria de gestió de residus promoguda per la Comissió Europea entre tots els agents interessats, les associacions que impulsen Retorna han elaborat un document amb les propostes que haurien de guiar-nos cap a una gestió responsable i sostenible dels nostres residus en consonància amb les polítiques de Residu Zero. Entre les propostes, destaquen la imposició obligatòria de la recollida selectiva, especialment dels bioresidus, el final de la construcció d'incineradores finançades amb diners públics o la capacitat de poder vetar les decisions de les administracions que contravenen la legislació europea.

Un cop tancat el termini de les aportacions, la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea haurà d'estudiar i incorporar part de les propostes a la Directiva marc sobre residus, la Directiva sobre abocadors i la Directiva d'envasos i residus d'envasos. Així, la Comissió pretén, per una banda, respondre a les clàusules de revisió previstes en les directives i, per altra, maracar uns objectius ambiciosos que promoguin l'eficiència dels recursos.

En aquest link es poden consultar les propostes dirigides a la Comissió Europea


Últimes Notícies
 

   Organitzacions que donen suport als Sistemes de Dipòsit per evitar l'abandonament de residus al medi ambient:

     
     
 

   Retorna és membre de: